CLIMES I PAISATGES

CLIMES I PAISATGES

Experiments / Atmosfera:

1r experiment:



Som 28/01/2019 i aviu em fet el primer experiment amb una ampolla de cacaolat buida, una bola de paper i aire.

Haviem de introduir una bola de paper a dintre de l'ampolla,  però no podia entrar perquè hi havia aire dintre, primer havia de sortir el aire i despres entraria.




Avui 30/01/2019 hem fet el segon experiment amb una ampolla de  cocacola, de plastic gran, un globus i el aire.

Haviem d'inflar el globus que es trovaba dintre de l'ampolla, la questió es que el nostre professor el Cesc havia fet un petit forat a un extrem, hi quan un alumne bufava el tapava; al final em descobert que al estar tapat no podiem inflar-lo perquè estava ple d'aire.

Aquest experiment l'he provat de fer a casa aquesta mateixa trda però no se perquè no m'ha funcionat.

Avui ham fet un altre experiment

L'espelma, el foc i l'aigua:

Hem engegat una espelma, en un plat, al rededor d'aigüa, ha sobre de l'espelma hi hem posat un got, al no haveri oxigen l'espelma s'ha apagat hi l'aigüa ha pujat.


Avui hem fet els següents tres experiments som 04/02/2019.

El sol:

Hem inflat dos globus un de color blanc hi un altre de negre, els hem iluminat amb una lupa estant al sol el globus negre ha explotat, en canvi el blanc no, ( el negre atrau la calor, hi al averi mes retenció d'escalfor ha fet que exploti. Aquest fenomen se n'anomena Albedo.


Resultado de imagen de arc de sant marti doble
El arc de Sant Martí doble:

Per fer aquest experiment hem utilitzat un  CD i un paper, hi hem fet que amb ajuda d'un raig de sol el CD reflexes un arc de Sant Martí al paper.

El arc de Sant Martí es doble quan n'hi han dos al cel, i els dos tenen els mateixos colors pero amb el ordre invertit.


Perquè els pols hi fa fred:


Per fer l'experiment hem utilitzat una llinterna i un globus de coolor negra, hem apagat tots els llums de la classe hi em fet que la llum de la llinterna ilumines diversos punts del globus fent que amb un lloc la llum estiguui mes concentrada hi amb un altre més escampada.

Als pols hi fa fred perquè els rajos de sol no van tant directes hi encanvi d'estar mes calents o amb més escalfor, són els llocs on hi fa mes fred en aquest cas hi ha el Pol Nort i el Pol Surt.

LA PRESIÓ ATMOSFERICA:

L'ou dur traspassador:

Avui dia 15/02/2019 hem fet 2 experiments amb el Cesc,  en el primer experiment hem utilitzat un gerro de vidre, un ou dur, alchol i una boleta de paper de diari.

Hem agafat l'alchol hi em mullat el paper, despres l'em cremat i l'em introduit dins del gerro i rapidament hem posat l'ou just a sobre del gerro, al no haver-hi oxigen l'ou han entrat rapidament hi ha explotat.

L'aigüa voladora:
Imagen relacionada

Per fer aquest segon experiment utilitzat un got d'aigüa, un posa gots de plastic i aigüa.

Per fer l'experiment hem omplert el got d'aigüa, ha sobre hi hem posat el possa gots, ho em girat hi em deixat d'aguantar el posa gots hi l'em girat gracies a la presió de l'aire l'aigüa no queia.


EL VENT: 

Pilota Giratoria:

Avui hem fet un altre eperiment en el qual hem utilitzat un retulador, una pilota de tenis i una barilla de ferro.

Imagen relacionadaQuan hem arribat a classe ja hi havia la pilota perforada i dibuixades dos lletres una a cada costat una "N" i una "S" el Cesc feia girar la pilota amb la barilla, d'un costat i del altre al girar-la  les lletres anaven a la inversa ossigui d'un costat a l'altre.



Les mol·lecules:

Avui sóm  20/02/2019 hi em fet un altre experiment.

Per fer aquest experiment hem tingut d'utilitzar una ampolla d'aigüa petita, celo, el congelador i l'aire.
Resultado de imagen de pressió atmosfèrica

Hem agafat l'ampolla d'aigüa i li hem fet un forat a un extrem, i l'em tapat amb celo, després hem deixat l'ampolla durant mitja hora al congelador, a l'hora de treure-la del congelador li hem posat el tap i l'em deixat a sobre d'alguna superficie plana durant deu minuts, passats dels deu minuts hem tret el celo i ens hem posat l'ampolla devant de la cara, d'alli hi sortia una fresca brisa.

Treball Meteorologic:

Aquests ultims dos dies hem vaixat a l'aula de tecno, en parelles haviem de crear un Barometre en el nostre cas hem utilitzat un pot de vidre, un globus, una agulla, plastilina, una tarjeta de fitxer i fusta.

Hem posat un globus al entorn de 'entrada del pot, hi hem enganxat una palleta amb un troç de cinta adesiva, dintre hi em posat una agulla amb plastilina, hem agafat un troç de fusta hï hem fet un forat per on passes la tajeta de fitxer i així ha sigut com jo i el Martí hem fet aquest Barometres.

Sincerament aquest  treball en grup ha sigut molt divertit.

La Temperatura

Avui el Cesc ens ha portat un globus blanc i un de groc ple d'aigüa,també un encnedor.

Primer ha utilitzat el globus blanc i l'ha posat a les mans d'algun company, ha engegat el encenedori l'ha posat a sota del globus blanc hi ha explotat, ha causa de ser blanc,  de l'albedo i de que el blanc no aguanta la calor.

Despres ho hem fet amb el groc, pero aquest estava ple d'aigua, per lo tant per molta estona que estiguesim escalfant-lo no petaria.

LA HUMITAT

Avui hem fet l'ulitim expeeriment com que no hi ha el Cesc ho hem fet amb la Cristina.
Per fer aquest experiment hem utilitzat una pinya, la humitat i la climatologia.

Hem agafat una pinya oberta, hi la hem posat amb aigua, perquè agafes la humitat i despres la hem assecat durant 24h fent aixi que s'obris i es tanques. Al obrir-se se suposa que deixa anar les seves llavors.




Resultado de imagen de piña arbol piñonero


Aquui a sota hi ha la explicació sobre el Clima de muntanya i el Clima Polar.





Avui dia 18-03-2019 hem fet el climograma, cada escú del clima que decidis, jo he triat el clima Mediterrani aqui a sota deixo el climograma fet desde el excel.

Espero que hagi quedat bé.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

PRESENTACIÓ

Hola em dic Pol Solé i aquest blog va sobre tot el que faig al col·legit de tecnologia, social i experimenta